Uusin postaus

Korkki aukiMiksi et törmää meihin helposti bileissä, tai jos törmäät, ollaan selvinpäin? Ollaan nuoria ja terveitä, miksei voida ryypätä ja pitää hauskaa? Voidaan, jos niin haluttaisiin.Ollaan saatu kotoa malli, ettei saunaolut kuulu viikonloppuihin, eikä juhlapyhinä tarvi vetää perseitä. Meidän vanhemmat ei juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, he ovat pärjänneet hyvin ilman ja heille myös terveellisyys ja urheilullisuus on elämäntapa. Meidän perheellä on aina hauskaa, eikä se liity mitenkään alkoholiin.


Essi on alkoholia maistanut ja oman railakkaan opiskeluelämänsä kokenut. Tarviiko sitä villiä opiskelijaelämää viettää se 5 vuotta? Mikä etuoikeus opiskelijoilla on humaltua joka viikko ja tehdä tyhmyyksiä? Essille riitti käydä ekana vuonna "muutamissa" bileissä. Osissa oli ihan hauskaa, toisissa vähemmän. Muutamissa bileissä on selvänä pyörähdetty ja okl perseily myötähäpeä ollut niin vahvaa, ettei ole toisten tullut mentyä. Essi saa enemmän irti siitä, että tekee treenin, syö hyvän iltapalan, lukee kirjaa ja menee nukkumaan.


Onko ryyppääminen ainut tapa pitää hauskaa?


Me ollaan aina viihdytty omina itsenämme, eikä meidän tarvitse esittää mitään. Me ei tehdä mitään kenenkään muun takia, vaan itsemme. Meidän ei tarvitse juoda siksi, että meillä olisi hauskaa tai uskaltaisimme tehdä jotain. Meille tämä iloniemi ei anna mitään. Ollaan hauskoja, rempseitä ja rohkeita ilman sitäkin, joten miksi ottaa? Halutaanko me pilata oma kehomme, oma temppelimme sillä, että juodaan se pilalle.


Treenataan tavotteellisesti ja tykätään elää terveellisesti. Terveellisiin elämäntapoihin voi yhdistää kohtuukäytön eli muutaman annoksen harvakseltaan. Jos kuitenkin alkoholin maku ei ole sellainen, jota kaipaisi, niin miksi ottaa edes muutama annos. Näistä muutamasta annoksesta ei humallu, vaan kroppa saa tuhottomasti ylimääräisiä kaloreita ja alkoholin terveyshaitat astuvat jo kuvaan.Railakkaan illan jälkeen seuraava päivä on pilalla, tämän tietää jokainen... Miten usein aamulla saa kuulla tuttavilta sanat "ei enää ikinä" ja taas seuraavana viikonloppuna on korkki auki. Krapula on myrkytystila. Tämän seuraavan päivän treeni menee pieleen, sykkeet ei saa nousta korkealle, tai rytmihäiriöiden riski on valtava. Illan jälkeisenä yönä unen taso jää hyvin heikoksi, eikä kroppa palaudu. Tämä taas pilaa superkompensaation ja treenin nousujohteisuus töppää kuin seinään. Joudut taas aloittaa kunnon kohottamisen alusta.

Tuomitaanko me sitten kaikki, jotka käyttävät alkoholia, koska me ei käytetä? Moni näin luulee, mutta miksi se meiltä olisi pois? Jokaisella on vapaus tehdä omat valintansa. Jokaisella on myös eri tavat rentoutua ja "nollata".  Toisella railakkaan illan jälkeen treeni kulkeekin paremmin, koska mieli on palautunut. Meidän mieluisin tapa rentoutua on esimerkiksi avannossa käynti. 


MUTTA, ettei koko postaus kuulostaisi urheilun ylistämiseltä ja lässynlässynlää terveyssaarnalta, niin…Julia ei juo, eikä ikinä ole juonutkaan, koska nirsous. Kun limsakaan ei oo vielä koskaan maistunut, niin miten alkoholi maistuisi. Ei maistu. Mutta hauskaa on silti aina. Joka kerta saa käydä saman keskustelun juomattomuudesta jonkun kanssa juhlilla, jotkut asian ymmärtää ja pitää jopa arvostettavana ominaisuutena, jotkut ei, mutta minkäs teet. Moni myös luulee, että juomattomuus johtuu urheilullisesta elämästä tai muuten vaan alkoholin negatiivisista vaikutuksista. Näistä on kumminkaan paha sanoa mitään/laskea juomattomuuden syiksi, koska kokemusta ei ole (Urheilusta on, alkoholista ei).

Juhlissa toinen keskeinen puheenaihe on: Miten jaksat bileistä toisiin olla selvinpäin seuraamassa muiden ryyppäämistä? - Ei se oo mikään ongelma mulle, yhtälailla pidän hauskaa. En olisi paikalla, jos ei kiinnostaisi.

Varmasti alkoholia nauttineena voi olla hauskempaa, kuin ilman, jos ujous katoaa ja uskalletaan olla enemmän sitä mitä selvinpäinkin haluttaisiin olla, mutta ei vaan pystytä. Me pystytään, alkoholi ei tee meistä tämän kummempia.


”Et sä voi tietää, kun et oo koskaan juonut.” Joo en varmaan tiedäkään, ehkä ei oo tarvettakaan.


Juo jos haluat, oli syy tai ei. Saa juoda tai olla juomatta. Hyväksy molemmat.


Miksi just sä juot? Onko se sun tapa rentoutua ja pitää hauskaa, vai juotko, koska muutkin juo? XOXO

Essi & Julia