Siirry pääsisältöön

Uusin postaus

Korkki auki

Miksi et törmää meihin helposti bileissä, tai jos törmäät, ollaan selvinpäin? Ollaan nuoria ja terveitä, miksei voida ryypätä ja pitää hauskaa? Voidaan, jos niin haluttaisiin. Ollaan saatu kotoa malli, ettei saunaolut kuulu viikonloppuihin, eikä juhlapyhinä tarvi vetää perseitä. Meidän vanhemmat ei juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, he ovat pärjänneet hyvin ilman ja heille myös terveellisyys ja urheilullisuus on elämäntapa. Meidän perheellä on aina hauskaa, eikä se liity mitenkään alkoholiin. Essi on alkoholia maistanut ja oman railakkaan opiskeluelämänsä kokenut. Tarviiko sitä villiä opiskelijaelämää viettää se 5 vuotta? Mikä etuoikeus opiskelijoilla on humaltua joka viikko ja tehdä tyhmyyksiä? Essille riitti käydä ekana vuonna "muutamissa" bileissä. Osissa oli ihan hauskaa, toisissa vähemmän. Muutamissa bilei ssä on selvänä pyörähdetty ja okl perseily myötähäpeä ollut niin vahvaa, ettei ole toisten tullut mentyä. Essi saa enemmän irti siitä, että te

Ekoshoppailua
Me rakastuttiin uuteen harrastukseen, kipinä syttyi nopeasti ja hurahdettiin. Mietittiin muutama päivä sitten, kuinka yläasteaikoina ei kirpputoreilta voinut vaatteitaan ostaa ilman haukkuja, miksi se oli näin, miksi kaikkien piti olla samanlaisia? Miksei uskaltanut erottua, syy tähän löytyy varmastikin kieroutuneesta maailmankuvasta. Yläasteaikoina, kun vielä haki itseään ja sitä parasta minää, joksi halusi tulla, tämä kieroutuneisuus oikein korostui. Oli oltava hoikka ja nätti, suosittu ja ihailtu. Käytetyn vaatteen pukeminen oli suorastaan syntiä.Tänä päivänä tykätään paljon mielummin suosia kirpputoreja, miksi näin? Yksi ja SUURI tekijä on ekologisuus. Kuinka paljon siinä säästyy maailmaa, kun ei koko ajan ole ostamassa pikamuotia? Paljon. Muoti elää jatkuvaa muutosta, joten aallon harjalla pysymiseen vaaditaan myös pulleaa lompakkoa ja leveää vaatekaappia, miksi siis liikkua massan mukana?  Seuraava tekijä on se, ettei ole tarvetta olla kuin muut. Halutaan erottua, olla oman elämänsä tyyli-ikoni, ihan vaan oma itsensä. Meiltä on useasti kysytty, mistä jokin tietty vaate on, mutta vastaus on vaikea. Emme tiedä vaatteen tarinaa, se on kirpputorilta. Mistä se alun perin on ja millaisen matkan se on kulkenut, on arvoitus, joka meitä myös kiehtoo.
Mitä kirpputorishoppailu vaatii? Tarkkaa silmää, hinta tietoutta ja ennen kaikkea hyvää tinkaamisen taitoa, jos oikein loistokkaita löytöjä etsii. Muuten kirpputorishoppailu ei vaadi mitään, mene kirpputorille ja katso löytyykö sieltä jotain kiinnostavaa ja ylläty ehkä jälkeenpäin miten hyviä löytöjä löysitkään. Kirpputoreilta voi löytää mitä vain, jos jaksaa olla kärsivällinen. Joka kerta, eikä edes joka kolmas kerta löydy mitään. Tarjonta kuitenkin vaihtelee, joten mitä useammin sinne vaivautuu, sitä useammin jotain tarttuu käteen.

Tykkäämme käydä eniten kierrätyskeskuksissa ja lähetyskirpputoreilla. Siellä saa rauhassa penkoa ja hinnat ovat yleensä kohdillaan ja tinkiminenkin onnistuu. Itsepalvelukirpputoreilla monesti ei ymmärretä sitä, että käytetystä vaatteesta ei voi pyytää uuden hintaa, jos siitä haluaa eroon päästä. Tyhmin kuitenkin on se, joka sen maksaa.

Mitä sitten etsimme sieltä? Vanhoja nahkareppuja ja laukkuja, kunnostettavia kalusteita ja sisustusesineitä, suomalaisena käsityönä tehtyjä vintage vaatteita, merkkivaatteita, kenkiä… jne. Liikumme myös sillä mielellä, että ”huonostakin” tuotteesta voi saada vielä erinomaisen, käyttäen vähän mielikuvitusta ja ompelutaitoa.
Entäs parhaat löydöt? Hyviä löytöjä on tehty ja sitä enemmän niitä tekee, sitä enemmän kirpputorien kiertelyyn jää koukkuun. Paljon on löytynyt Marimekkoa (jokapoikapaita löytyy pian sateenkaaren väreissä ;)), uudenveroisia juhlavaatteita ja yksi nahkareppu löytyy jo! Muutamia sisustusesineitä ja kalusteita on myös tarttunut matkaan. Monesti kirpputorishoppailu tuo yllättäviä, mutta sitäkin positiivisempia tilanteita. Usein vaatteen tai muun tuotteen löytämisen jälkeen selviää pienellä googlettelulla, että esimerkiksi 100e uudenveroisista housuista saattoi maksaa vain alle 5e.
Nyt siis vain ostohousut jalkaan ja aarteita etsimään!<3:llä

Julia & Essi