Siirry pääsisältöön

Uusin postaus

Korkki auki

Miksi et törmää meihin helposti bileissä, tai jos törmäät, ollaan selvinpäin? Ollaan nuoria ja terveitä, miksei voida ryypätä ja pitää hauskaa? Voidaan, jos niin haluttaisiin. Ollaan saatu kotoa malli, ettei saunaolut kuulu viikonloppuihin, eikä juhlapyhinä tarvi vetää perseitä. Meidän vanhemmat ei juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, he ovat pärjänneet hyvin ilman ja heille myös terveellisyys ja urheilullisuus on elämäntapa. Meidän perheellä on aina hauskaa, eikä se liity mitenkään alkoholiin. Essi on alkoholia maistanut ja oman railakkaan opiskeluelämänsä kokenut. Tarviiko sitä villiä opiskelijaelämää viettää se 5 vuotta? Mikä etuoikeus opiskelijoilla on humaltua joka viikko ja tehdä tyhmyyksiä? Essille riitti käydä ekana vuonna "muutamissa" bileissä. Osissa oli ihan hauskaa, toisissa vähemmän. Muutamissa bilei ssä on selvänä pyörähdetty ja okl perseily myötähäpeä ollut niin vahvaa, ettei ole toisten tullut mentyä. Essi saa enemmän irti siitä, että te

Somekulissia
Aamupala sängyssä aina. Täydellinen meikki herätessä. Vyötärön ympärys 25cm ja lantio pari metriä Kardashian tyylillä. Ei ikinä huonoja päiviä. Pelkkää onnistumista aina ja kaikessa.

Moni ihailee somessa esiintyviä kasvoja, tyylejä ja elämäntapoja. ”Olisinpa yhtä täydellinen”. Elämäntavat ja päätökset viedään täysin yli, jotta oltaisiin ihailtavia ja täydellisiä.
Vlogaajien, bloggaajien, julkkisten ja sometähtien sisustuksia, tyylejä ja elämäntapoja ihaillaan niin, että oma elämä, ajatukset ja mielipiteet peittyvät, koska halutaan olla kuten joku muu, jota ei edes tunneta… Se, mitä sometähtien Instagramiin ilmestyy näyttää täydelliseltä, mutta sitä se harvemmin on, se ei vastaa todellisuutta.

Ihaileminen tyypillisesti johtaa siihen, että esimerkiksi vaatteita ostetaan sillä perusteella, että ihailtava henkilö omistaa myös saman tyylisen vaatteen ja se näyttää ”omasta mielestä” kivalta hänen päällään… Mutta miten käy oman tyylin ja mielipiteiden, näyttääkö ostettu vaate edes juuri sinun päälläsi hyvältä? Sometähtien kuvien jako somessa on työtä. Taustalla on luultavasti yhteistyökumppani tms., jolta saa vaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi hyvän summan kuvan jakamisesta tuhansille seuraajille. Itse kuva sisältää paljon työtä taustalla, joten se tuskin kertoo todellisesta ”aamupalahetkestä” tms. Siihen sisältyy sommittelua, hulppea kuvausvälineistö, jäätävä määrää kuvanmuokkausta  ja itse yhteistyökumppani, jolta puoliomaisuutta on saatu ilmaiseksi markkinointia vastaan. Miltä muultakaan, kuin kulissilta elämä vaikuttaa tämän jälkeen. Ei somea työkseen tekeviä olisi, jos ei heidän mielipiteensä muihin vaikuttaisi.

Somessa on myös päästy täysin uudelle levelille asian suhteen. Nykyään saat melkein minkä tahansa kuvasi näyttämään täysin saman tyyliseltä, kuin ihailtavasi kuvat. Presetit. Maksat pahimmillaan jopa satasen, että saat täydellisen setin valmiita filttereitä kuvillesi. Uskomattoman helppoa, satanen sinne ja tänne, kuva kissasta, filtteri niskaan ja menoksi, Instagram feedisi on kuin ihailtavasi! Wau… Sanattomaksi vetää :D.
Kaikki tämä kertoo omasta (huonosta) itsetunnosta. Ei osata tuoda omia ajatuksia ja mielipiteitä esille, elää itsensä tyylistä elämää ja vaan yksinkertaisesti olla oma itsensä, vaan jonkun muun mielipiteet muuttuvat "omiksi". Kyllä ihailla saa, mutta sä näytät hyvältä noin, eikä sun kannata pilata kauneutta ottamalla silaripyllyä tai botoxhuulia, koska haluaisit näyttää joltain muulta. Älä elä kenenkään muun elämää.

Muista, että sä oot täydellinen just tollasena ja se on muiden menetys, jos ei sua osaa omana itsenäs arvostaa. Toteuta itseäs ja tee mitä haluat ja miten haluat, muiden mielipiteistä huolimatta. Ei se oo muilta pois. Ja me luvataan, että postataan enemmän kuvia huonoista päivistä.
Rakkaudella Essi ja Julia