Siirry pääsisältöön

Uusin postaus

Korkki auki

Miksi et törmää meihin helposti bileissä, tai jos törmäät, ollaan selvinpäin? Ollaan nuoria ja terveitä, miksei voida ryypätä ja pitää hauskaa? Voidaan, jos niin haluttaisiin. Ollaan saatu kotoa malli, ettei saunaolut kuulu viikonloppuihin, eikä juhlapyhinä tarvi vetää perseitä. Meidän vanhemmat ei juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, he ovat pärjänneet hyvin ilman ja heille myös terveellisyys ja urheilullisuus on elämäntapa. Meidän perheellä on aina hauskaa, eikä se liity mitenkään alkoholiin. Essi on alkoholia maistanut ja oman railakkaan opiskeluelämänsä kokenut. Tarviiko sitä villiä opiskelijaelämää viettää se 5 vuotta? Mikä etuoikeus opiskelijoilla on humaltua joka viikko ja tehdä tyhmyyksiä? Essille riitti käydä ekana vuonna "muutamissa" bileissä. Osissa oli ihan hauskaa, toisissa vähemmän. Muutamissa bilei ssä on selvänä pyörähdetty ja okl perseily myötähäpeä ollut niin vahvaa, ettei ole toisten tullut mentyä. Essi saa enemmän irti siitä, että te

Hyvä päivä


     Millainen on hyvä päivä ja mistä se koostuu? Niksit onnelliseen elämään.
Tärkeintä on oma ajattelu. Näkeekö positiiviset asiat? Asenne ratkaisee. Omat mieltymykset ja luonne vaikuttavat myös suuresti siihen, onko päiväsi hyvä vai paras. Et välttämättä tykkää samoista asioista kuin me. Jos tavoittelet elämäsi parasta päivää, tee jotain, mitä et ole aiemmin uskaltanut, kokeile jotain uutta, tee jotain mitä et olisi ikinä uskonut tekeväsi, lähde seikkailulle tai tee jotain mistä olet aina unelmoinut. Rohkene kokeilemaan! Elä aina kuin viimeistä (kesä)päivää niin kun mekin!

Essin hyvä päivä:
Mulla ei koskaan oo sellasta päivää, joka ois täysin huono. Paska. Jokasessa on jotain hyvää. Sen ei tarvi olla mitään suurta. Hyvä treeni, aurinko, mukavat päikkärit, hyvä ruoka, aikaansaamisen ilo, vastaantulijan hymy, jonkun auttaminen ja kivuton päivä ainakin osaksi. Löydän kaikesta jotakin hyvää.
Kerron nyt mun koko elämän parhaasta päivästä. Se ei ollut vanhojentanssipäivä tai ylioppilasjuhla. Se päivä oli loppukesästä 2017. Olin yhden parhaista kavereistani luona Belgiassa. Jännitin hirveästi yksin matkustamista. Jännitys kuitenkin palkittiin, kun pääsin perille. No mikä tässä reissussa sitten teki sen unohtumattomaksi. Olimme tulossa Brysselistä kaverini kanssa yöllä. Kävelimme pitkin pimeitä katuja Nivellesissä. Yhtäkkiä saimme hullun idean lähteä Pariisiin. Lauantai yönä sitten surffailimme junalippujen ja lentojen hintoja. Olivathan ne korkealla… Jätimme asian hautumaan yön yli. Aamulla heräilimme rauhassa ja päätimme lähteä selvittämään Brysseliin, koska junia kulkisi. Ostimme liput ja pian istuimmekin jo junassa. Juna oli nopeasti perillä. Pariisissa harhailimme pitkin katuja. Päivä oli sunnuntai, joten suurin osa liikkeistä oli kiinni. Suunnistustaitojen ja metromatkojen jälkeen löysimme lopulta Eiffel-tornille. Pariisin rautatieaseman läheisyydessä ulkomaalaistaustaiset miehet tulivat juttelemaan SUOMEKSI, koska näytimme kuulemma niin valoisilta… Eivät suoraan uskaltaneet sanoa ihonväristä. Meillä oli erittäin hauskaa.
Kaikista paras arkipäivä on se, kun saa nukkua ensin pitkään. Heräillä auringon paisteeseen ja tehdä aamutoimet rauhassa. Kaapista löytyy ainekset sen päivän ruoka himoon. Parhaina päivinä ehdin myös nähdä kavereita ja nauttia elämästä. Tanssia ja lauleskella suihkussa ja katsoa lempisarjaa Netflixistä. Extempore jutut ovat myös loistavia.
Ei parhaaseen päivään vaadita kummempaa. Ei ulkomaanmatkaa tai lottovoittoa. Arjessakin on paljon iloa ja onnistumisia, jotka auttavat jaksamaan. Ne vain täytyy osata nähdä.Julian hyvä päivä:
Aina on hyvä päivä. Joskus voi olla hyvääkin parempi. Päivässä voi olla vastoinkäymisiä, kiirettä tai ongelmia, mutta ne eivät tee päivästä huonoa. Pitää muistaa ottaa ilo irti päivän pienistäkin positiivisista asioista, eikä miettiä vain negatiivisia puolia.

Hyvä päivä koostuu arkisista asioista ja onnistumisista. Maanantaikin voi olla hyvä päivä. Se, että herää aamulla (väsyneenä tai levänneenä, myöhässä tai ajoissa) on jo päivän positiivinen asia. Hyvä päivä on siis mulle se ihan tavallinen maanantai tai tiistai tai ihan mikä päivä tahansa. Hyvää kumminkin vähän parempi päivä sisältää vähän enemmän positiivista ja ei ollenkaan negatiivista.
Hyvä päivä on joko etukäteen suunniteltu reissu tai ihan pikainen lähtö ihan mihin vaan. Hyvä päivä voi alkaa herätyksellä Hilton hotellissa ja jatkua yksin seikkailulla Tallinnassa tai alkaa reippaalla lenkillä ja päättyä öiseen teehetkeen rakkaan ystävän kanssa. Kaikki onnistumisen hetkiä sisällyttäneet päivät, on niitä hyvääkin parempia. Se, että ehdin juuri oikealla hetkellä ikuistamaan kameralla jotain hienoa, tekee mun päivästä myös hyvän, koska siitä jää muisto. Jää monesta muustakin asiasta, mutta jo unohdetutkin hetket palaavat mieleen, kun näkee kuvan.
Heppahetki kaverin kanssa satumaisessa metsässä tekee päivästä hienon. Ajatukset katoavat laukatessa pitkin kauniita polkuja. Toki hetki ihan vaan kahdestaan hevosen kanssa tekee päivästä hyvän. Se luotto ja vaikutus siihen suureen eläimeen on hienoa ja saa aina hyvälle tuulelle.


Meillä on yhdessä ollut monia hyviä ja todella hyviä päiviä ja ollaan koettu paljon yhdessä. Nykyään meillä on kumminkin vaan niitä tosi hyviä päiviä. Ollaan kesä kesältä lähennytty yhteisten harrastusten myötä. Loppuun kuvia hyvistä yhteisistä hetkistämme.


XOXO
Essi & Julia