Siirry pääsisältöön

Uusin postaus

Korkki auki

Miksi et törmää meihin helposti bileissä, tai jos törmäät, ollaan selvinpäin? Ollaan nuoria ja terveitä, miksei voida ryypätä ja pitää hauskaa? Voidaan, jos niin haluttaisiin. Ollaan saatu kotoa malli, ettei saunaolut kuulu viikonloppuihin, eikä juhlapyhinä tarvi vetää perseitä. Meidän vanhemmat ei juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, he ovat pärjänneet hyvin ilman ja heille myös terveellisyys ja urheilullisuus on elämäntapa. Meidän perheellä on aina hauskaa, eikä se liity mitenkään alkoholiin. Essi on alkoholia maistanut ja oman railakkaan opiskeluelämänsä kokenut. Tarviiko sitä villiä opiskelijaelämää viettää se 5 vuotta? Mikä etuoikeus opiskelijoilla on humaltua joka viikko ja tehdä tyhmyyksiä? Essille riitti käydä ekana vuonna "muutamissa" bileissä. Osissa oli ihan hauskaa, toisissa vähemmän. Muutamissa bilei ssä on selvänä pyörähdetty ja okl perseily myötähäpeä ollut niin vahvaa, ettei ole toisten tullut mentyä. Essi saa enemmän irti siitä, että te

Mitä me syödään?

Me ei olla sitä fitness kansaa, joka kieltäis iteltään kaiken. Syödään monipuolisesti, mutta ei vältellä mitään. Ei oo tarvetta syödä vähärasvaista ruokaa tai lopettaa herkuttelu. Me saadaan syödä herkkuja. Saadaan ottaa se nautinto irti karkkipussista tai sipseistä. Välillä sit taas voi herkutella vihanneksilla ja marjoilla. Essin suosikki on kurkku. Julia söis vaikka siemenet lintulaudalta, jos mieli tekis. 


On kumminkin hetkiä, jolloin ei saa sitä mitä mieli tekee, mutta silloin tyydytään siihen mitä on. Käytetään mielikuvitusta. Voidaan toteuttaa tavallisista raaka-aineista jotain eksoottista, jos voimat riittää. Aina kun avataan jääkaappi, sanotaan ”Ei täälä oo mitää”. Silloinkin jääkaappi on pullollaan ruokaa, hyvä että lampun näkee. Silloin halutaan vaan pizzaa tai jotain muuta, minkä voi heittää mikroon ja kaikki on valmista. Kun ei oo sitä nopeeta ruokaa, on pakko nostaa se kanapaketti jääkaapista ja pistää se siihen pannulle ja käyttää muutama minuutti sen paistamiseen. Pitää vaan olla varovainen, ettei sitä rasvaa roisku Hilfigerin paidalle…

 Meillä ei oo mitään tiettyä ruokavaliota. Protskuja vedetään kyllä, ettei treenit menisi hukkaan.
Essi koitti syksyllä tiukempaa ruokavaliota. Tarkoitus oli siis mahtua mekkoon, jonka Essi osti kurssijuhlaa varten. Suurempaa kokoa ei tietysti voinut ostaa, koska onhan meidän Essi niin kunnianhimoinen että kyllä hän itsensä saa siihen kuntoon, että mahtuu vähän pienempäänkin mekkoon. Vähän kitukaloreilla mentiin, mutta ravinto oli tarpeeksi monipuolista. Essi siis todellakin puntaroi ruokiansa?!? Essi mahtui mekkoon hienosti, eli ruokavaliokokeilu onnistui. Kuukaudessa sai helposti lähtemään monta kiloa, jotka sitten joulun aikaan saatiin onneksi takaisin. Nyt ollaan takaisin vanhassa. Jatkossa tilataan vaatteet kasvuvaralla.


Julia nirsoutensa takia ei tykkää monista ruoista. Julia ei yleensä syö mitään hedelmiä tai mitään mihin hedelmät liittyvät. Banaania joskus, jos sattuu olemaan hyvännäköinen yksilö. Yleensä ei. Julia syö kasviksia, mutta niistäkin vain muutamia. Esimerkiksi tomaatti ei kuulu tähän joukkoon. Kermaviiliä tai rahkaa Julia ei voi sietää. Julia luultavasti on lähempänä lihansyöjää. Julia kumminkin syö melkein kaikkea jäljelle jäävää. Tai ei ehkä kaikkea. Julian lempiruokiin kuuluu mm. palapaisti ja perunamuusi, kanakastike ja riisi, lasagne… Paskaruokia ei varmaan tarvi edes mainita, ykkösenä ne tietenkin ovat. Julia ei syö koulussa, kuin nugettipäivänä, josta voisi päätellä Julian elävän vain pyhällä hengellä. Mutta ei. Julia syö kotona samaa ruokaa kuin muutkin. (Ruoka tehdään nirsolle sopivaksi.) Julialle on kumminkin siunaantunut hieno lahja. Elää ilman ruokaa vaikka viis viikkoa. Tai ainakin päivän. Jos Julialla ei satu olemaan motivaatiota ruoanlaittoon, ottaa hän purkan ja vettä. Tätä hän pyrkii tosin välttämään.

Tässä asiassa ollaan vastakohtia.

Essin suuri intohimo nukkumisen ja treenin ohella on keittiö. Siellä voi viettää aikaa päivät pitkät. Ei suinkaan tiskien parissa tai valmistamassa viiden tai edes kahden tähden illallista koko perheelle, vaan syömässä. Essiltä kysyttäessä aina on nälkä. Säännöllinen ruokailu on tärkeää myös migreenin takia. Aterioita mahtuu päivään niin monta, kun vain suinkin ehtii. Aamulla voi aloittaa ravitsevalla mustikkajogurtilla ja ruis- tai kauraleivällä. Lämpiminä ruokina makaronia ja jauhelihaa, kanaa ja salaattia, tai munakokkelia ja makkaraa. Välipaloina kaikkea mitä kaapista löytyy ja Essin herkku smoothiet. Iltapaloja yleensä vähintään kaksi. (Herkulliset reseptit myöhemmin...) Migreenipäivän sattuessa mennään täysin mielitekojen mukaan ja jogurtti on listan kärjessä. Sen saa nielaistua ilman suurempia kipuja, eikä se myöskään haise voimakkaalta. Ilman ruokaa ei Essi montaa tuntia pärjää.


Ruokavaliomme on siis suhteellisen terveellinen, mutta se ei mene yli. Turha hifistely voidaan jättää väliin ja keskittyä olennaiseen, eli syömiseen. Tätä kutsutaan myös täydellisyydeksi. Täydellinen kultainen keskitie, jolla voi aasit rauhassa ratsastaa. Palmun lehviäkin on. Kaverin isän viisain sanoin; ”Ruoka on niin kauan terveellistä, kun on nälkä.” (Tarkentaen; 😉terveysvaikutteinen ruoka)

Muistahan tilata blogimme sivun oikeasta ylänurkasta kohdasta TILAA ja käydä ottamassa Instagramimme haltuun @onnelllinen!

XOXO Essi & Julia